E-mail ons!

Your message was successfully sent.
Thank You!

Boomverzorging

Boomverzorging is een breed begrip bij Hoveniersbedrijf van de Bunt.
Onder boomverzorging verstaan we dan ook de volgende werkzaamheden: Begeleidingssnoei, achterstallig of onderhoudssnoei,knotten of zelfs het kappen van de boom.

Begeleidingssnoei vind vooral plaats bij jonge bomen, dit ter voorkoning van bijvoorbeeld een dubbele top, plakoksel, schurende takken enz.

Achterstallig- of onderhoudssnoei doen we bij bomen die bijvoorbeeld te groot geworden zijn voor de standplaats, veel dood hout bevatten, niet te groot mag worden enz, hierbij worden vaak de overlange takken weggenomen, de boom wordt ‘uitgedund’ of rondom kleiner gemaakt. Deze werkzaamheden worden klimmend of met een hoogwerker uitgevoerd.

Het knotten van bomen is een vrij rigoureuze ingreep waarbij alle takken worden verwijderd, zodat alleen de hoofdstam overblijft, dit gebeurt dan vaak om de 2 á 3 jaar.

Het kappen van een boom betekend definitief het einde van de boom.
Wij adviseren dan ook om goed te overwegen of kappen de juiste beslissing is, soms kan de boom door snoei weer vele jaren mee.
Als een boom in de weg staat voor bijvoorbeeld een nieuw te realiseren aanbouw, onveilig is geworden of ziek is kan men overgaan tot het kappen van de boom.
In bijna alle gevallen is het aanvragen van een kapvergunning nodig, dit duurt meestal zo rond de zes weken.